plant

Wie zijn we


A&S Energie NV, een 50/50 samenwerking tussen groenestroombedrijf Aspiravi NV en bouw- en spaanplaatspecialist Unilin bvba, verwerkt jaarlijks 180.000 ton niet-recycleerbaar houtafval tot groene stroom voor 55.000 gezinnen.


Aspiravi bouwt reeds 15 jaar hernieuwbare energieprojecten voor een duurzame toekomst. Eind 2016 is de Aspiravi-groep, verspreid over gans België, in de Noordzee en het buitenland, betrokken bij het beheer van 227 windturbines, 1 groene energiecentrale, 3 biogasmotoren en 2 kleinschalige waterkrachtcentrales. Alle installaties hebben samen een geïnstalleerd vermogen van 580 MW en produceren groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 500.000 gezinnen. De aandeelhouders van de Aspiravi-groep zijn een 100-tal Belgische gemeenten.

UNILIN, divisie panels, deel van de UNILIN-groep, levert sinds 1960 innovatieve houtoplossingen voor bouw- en interieurprojecten.
Hun spaan-, MDF-, HDF-, melamineplaten en decoratieve laminaten vinden hun weg naar handels in bouw- en houtmaterialen, industriële verwerkers en doe-het-zelf-ketens wereldwijd.

UNILIN, divisie panels draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Innovatie gaat hand in hand met kwaliteit. Vandaag bestaat hun spaanplaat voor 75% uit recyclagehout. Concreet is men van het principe dat hout zoveel mogelijk moet gerecycleerd worden. Verbranding is een laatste stap wanneer alle materiaaltoepassingen uitgeput zijn.
Zo beperkt men de CO2-uitstoot en moet er minder hout gekapt worden.
Om hun ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden zijn ze een joint-venture aangegaan met energiebedrijf Aspiravi.
Het verontreinigd houtafval gaat naar de A&S-energiecentrale; de energie die hier opgewekt wordt gebruikt men in hun productieproces en voorziet tevens 55.000 gezinnen van groene stroom.
Op deze manier beperkt men de milieu-impact van hun producten doorheen de hele keten: van aankoop van grondstoffen tot het einde van de levenscyclus van hun producten.

Zodat u ze met een hart voor de natuur kunt inzetten voor uw project.

    Weetjes

  • groene stroom voor 55.000 gezinnen
  • verwerking 180.000 ton niet-recycleerbaar houtafval, of 22 ton per uur
  • investering: 90 milj. euro
  • installatie: elektrisch vermogen van max. 25 MW
  • "State-of-the-art" technologie voor schone verbranding die voldoet aan de strengst geldende emissienormen
  • operationeel sinds zomer 2010
  • hoogste gebouw: 42 m / 9 verdiepingen